Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

.. Και ειναι αυτή η σκόνη της ελπίδας ...... !

 Ναυπλιο! Πρωινή ώρα  8.30 . Η μουσική στ άκρα , και ανθρωποι διαφορετικών ηλικιών με φρεσκο  ξύπνημα στο πρόσωπό τους , αθλητική περιβολή  μ ενα χαρακτηριστικό καρτελάκι πάνω στο οποίο δεσπόζει ενας τετραψήφιος αριθμός , διαφορετικός για τον καθένα .  Ανθρωποι και αριθμοί , αριθμοί και άνθρωποι --- η  σειρά ανάγνωσης δική σας -- εχουν κατακλύσει την πλατεία στο σημείο εκκίνησης του Μαραθωνίου !
    Στο Ναυπλιο το ρήμα τρέχω  είχε την επίσημη  τιμητική του. Και λέω επίσημη γιατί στην καθημερινή μας σχόλη ούτως η άλλως όλοι μας τρέχουμε . Τρέχουμε την ημέρα . Τρέχουμε το βράδυ. Τρέχουν τα πόδια μας . Τρέχει το μυαλό μας ! Και σαν να μην φθάνει αυτό , μιμητές στο τρέξιμο  ειναι οι ποικιλόμορφες εκκρεμότητες που άλλοτε  μας προσπερνούν αφήνοντας πίσω πυκνή σκόνη αναβλητικότας , και αλλοτε με διακριτικότητα και χαρακτηριστική ευκολία εμείς οι ίδιοι   παραμερίζουμε .
   Και από την άλλη  ειναι  αυτή η σκόνη που βγαίνει από το ποδοβολητό της πιτσιρικαρίας  με τα ξυρισμένα κεφάλια, τ  αθώα παιδιά  που τρέχουν  για να σωθούν από την φονική βόμβα  , αθώες ψυχές τρέφονται με τρόμο που σκορπά η λαίλαπα του πολέμου .  Οσο για την εκεχειρία  δυστυχώς κινείται στην σφαίρα του δήθεν στο βωμό της απληστίας του χρήματος .
     Στοχευμένα θύματα  παιδιά που αντιμετωπίζουν  τις ορέξεις του χειμώνα  μ ενα και μοναδικό ρούχο . Το ρούχο της ανεμελειάς και της αθωότητας .
    Και ειναι αυτή η σκόνη που  μας τυλίγει καθώς  όλο ενα και περισσότερο το ψέμα στην υπηρεσία  πάντα του συμφέροντος πληγώνει  << δολοφονεί >>  συνειδήσεις , καλλιεργεί  και διογκώνει την δημόσια  μοναξιά .
       Μέσα από τον μπουχό  που γεννά το ποδοβολητό  του ανέφικτου  διακρίνουμε την ταραχή των λέξεων και την βιασύνη τους προκειμένου  ν αναριχηθούν μ εξαιρετική σβελτάδα στην κορυφή της είδησης . Και ειναι αυτή η σκόνη που αφήνει  η εξαέρωση  της είδησης!
     Οταν κοπάσει το τρεχειό , απλά βάζεις τά χέρια στις αλήτικες τσέπες , και συνεχίζεις να βαδίζεις κόντρα στούς αέρηδες , ώσπου ο τόπος συνάντησης μας γίνει ορατός  μέσα από την δημιουργική μοναχική  πορεία μας . Οι άνθρωποι χάνονται  μεταξύ τους μονάχα αν τους ξεχνάς .. !  Ας μη χαθούμε  στο τρέξιμο  της καθημερινότητας  που ειναι για τον καθένα μας ενας ξεχωριστός Μαραθώνιος .. ! Επιστρέφουμε  στο ερέθισμα και την αφορμή   που πυροδοτεί  την πένα .. !

     5ος  Μαραθώνιος  Ναυπλίου ! Σκοπός ιερός !  Επομένως ειναι φανερό πως κάθε προσπάθεια  εμπορευματοποίησης  καταρρακώνει αγνές προθέσεις των συμμετεχόντων , το δε ρήμα τ ρ έ χ ω  φιλτράρεται , παραμένει ανενεργό , και από ανα-- στάσιμο  καταλήγει  ...  στάσιμο .. !
    Δεν χωρεί αμφιβολλία  οτι ο αθλητισμός  και ο εθελοντισμός  ενισχύουν τον κύκλο προστασίας , προωθούν την ελπίδα !
      Και ειναι αυτή η σκόνη της ελπίδας που  γίνεται ευεργετική .. !!!
                 ....  Κι  αν  τον εαυτόν μου νίκησα
                       τον κόσμο πριν τον μάθω
                      Να  μαι στο βαγόνι της ζωής
                       με μολύβι και χαρτί
                      τα γιατί να ψάχνω 
                              ....  Ας  ειναι .... !
                                                                            ....  Κυρ....Σαμ...
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: