Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

<< ... εδώ στού δρόμου τα μισά...>>


       ...  Ειναι σε καλό δρόμο..!
       .... Εχει τον  δρόμο του ..!
       ..... Ολοι  στο δρόμο .. !
     Να λοιπόν που η προίκα του προφορικού λόγου  μεταφέρεται  χρόνια τώρα  από τα χείλη της καθημερινής συνομιλίας σμίγει σε σταυρο-δρόμι  με την κινηματογραφική φράση : << .. Ολα ειναι δρόμος .. >> . Η ατάκα  η οποία  δίνει τροφή για σκέψη , και είναι η ίδια  μασημένη τροφή  που ακολουθεί τον βηματισμό μας . Και ειναι επίσης η ιδια πολυπαιγμένη  μαυρο-άσπρη ταινία    συνήθως μεταμεσονύχτιας προβολής , που ξεδιπλώνει  ησύχως ,σχεδόν αθόρυβα  το σενάριο της λες και προφυλάσσει τον ύπνο μας από την εισβολή ανεπιθυμήτων ονείρων .
     << Εδώ στου δρόμου τα μισά.. >> .... Μα τι λέω ?? Μισά και πολλά βάλε ..!  Αραγε πόσα  δράμια υπομονής χρειάζεται η φαρέτρα μας  για να σπρώξει τον χρόνο ?
    Με την σκέψη υπέρβαρη  και τον λαβύρινθο ν άλλάζει  συνεχώς μεγέθη , η δαιδαλώδη διαδρομή αποκτά ενδιαφέρον .  Ενας χαρακτηριστικός ηλεκτρονικός ήχος και στ άκρα του υπολογιστή  καταφθάνει   το μήνυμα :  << ετσι απλά ήθελα να το μοιραστώ μαζί  σου .. >>  Αχνογραμμένος δάνειος τίτλος  από στίχο τραγουδιού  :  <<.. η ζωή  είναι πολύ μικρή για να ειναι θλιβερή .. >>. Ομορφο  μ  ευστοχες αλήθειες . Ναι ! Θαρρώ  πως η ζωή ειναι μια παράσταση χωρίς πρόβα .  Ενα τσιγάρο δρόμος --- για να μην ξεχνάμε και την προίκα του προφορικού λόγου --- ώσπου να το καπνίσεις << δευτερη ζωή δεν έχεις .. >>.
     Ολα ειναι δρόμος.. ! Ω την ατυχία μου  κάπου στο νιοστό  χιλιόμετρο  μαυρο σεντόνι πέφτει και σκοτεινιάζει το μυαλό . Πασχίζω να θυμηθώ την ορθή γραφή της σκοπίμως παροπλισμένης  φράσης : συλλαλητήριο ..!!!  Θες η σύγχυση των γραμμάτων , θες η σύγχυση της εποχής , θες τα πολλαπλά είδωλα που αντικατοπτρίζονται ,απο τα επίσης πολλαπλά << λάμδα >>που κοσμούν την λέξη , ειναι ανεξήγητο το πως η αμφιβολλία φουντώνει , και με ωθεί  σ ενα αδιάκοπο κολύμπι στις σελίδες των λεξικών .  Εγκαταλείπω την προσπάθεια  και  τα επόμενα λεπτά  με βρίσκουν  στο σημείο που σε βρήκα  οταν μου τα έλεγες μα δεν σε άκουγα .  Ολοι στο δρόμο .. !
    Και νά μαι  πάλι εδώ να λούζομαι  την ανυπάκοη ακοή  και να προσπερνώ αιχμηρά βλέμματα .  Ελέγχω την κίνηση και προσεχτικά περνώ στο απέναντι πεζοδρόμιο .Λίγη ξεκούραση  στο παγκάκι , κι έπειτα στην ουρά του πηγαινέλα , όπως χθές και προχθές , για πόσο άραγε ακόμη ???
  Κατά τα λοιπά .. !  Ειναι σε καλό δρόμο .. !
    Ανατολή-- Δύση .. !
   Μέρα --  Νύχτα .. !
  Ζωή-- Θάνατος .. !
  Μερικά δίπολα , φωτοσκιάσεις  όμοια στασίδια , μικρές δεξαμενές όπου κοχλάζουν συμπεριφορές ανθρώπων, συν-ανθρώπων ,αλλά και πλην-ανθρώπων ..!!!  Δρόμοι  που σμίγουν και καταλαγιάζουν σ ενα κοινό παράπονο . Ενα παράπονο που έχει τον δρόμο  του και  δεν διαφέρει διόλου  από το παράπονο του Μιχάλη Γκανά  :        <<... οσο κι αν κανείς προσέχει
                             οσο κι αν το κυνηγα
                             πάντα  πάντα  θά  ναι  αργά
                             δεύτερη ζωή δεν έχει .. >>
               
                                                    ....κυρ...σαμ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: