Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

..Που και πως να στριμώξεις τ όνειρο ???

... Τό  παραθύρι  παραδομένο  στις ορέξεις του αγέρα  συνεχίζει  τις ταλαντευσεις ,  απέναντι  στην μικρή πλατεία ενα μοναχικό δένδρο  επιδίδεται  στην γνωστή γυμναστική   η επιδεξιότητα του δικαιώνει την θυμοσοφία του λαού  << ... δένδρο που λυγίζει  δεν σπάει .. >> . Η βουή του αγέρα περιπλέκεται  στ  ασυνάρτητα  σοκάκια της πόλης , , αναμαλιασμένα γυναικεία  πρόσωπα << λουφάρουν >>  πιότερη φυσικότητα , ομορφιά , και λάμψη !  Το Σαββατοκύριακο πλέει  στην ουρά της εβδομάδας  κι εμείς κωπηλατούμε  αγκομαχώντας από τα  τερτίπια  της καθημερινότητας μας .
 Ωστόσο     στιγμές  διάσπαρτες  εικόνες   <<καρφιτσωμένες >>   δυστυχώς στο πέτο της ανεμελειάς μας  κατακλύζουν  το διάβα μας . Η αυρα που αποπνέει από   στιγμιότυπα  ζωής  δεν εν-συρταρώνεται σε ζελατίνες και ναυλον  συσκευασίες.  Οι εστίες ανθρωπίνων δραστηριοτήτων που << μπολιάζουν >>  κυριολεκτικά  με ναυλον  συμπεριφορές  πόλεις και ανθρώπους  υφαίνουν ενα  γκρίζο πέπλο , και αυτό φυσικά δεν έχει να κάνει  μόνο με τον τόπο . Οι άνθρωποι  παντού ίδιοι  ειναι , διαφέρουν  μόνο οταν αγαπούν .  
      Απλές εικόνες στιγμιότυπα ζωής ! ... Να..!  Για  δες ... !  Στην άκρη του πλατύσκαλου   ο άστεγος βιολιστής , απρόθυμος  πια να υποδυθεί τον ρόλο του βιο--ληστή , εγκαταλείπει  την << στέγη >> του  όχι όμως και το βιολί του , και από βιολιστής της στέγης  μεταμορφώνεται  σε βιολιστής του δρόμου .  Μισάνοιχτη η θήκη του οργάνου  προστατεύει  τα λιγοστά κέρματα  την ώρα που ο καλλιτέχνης κερνά μελωδίες και χαμόγελα στους βιαστικούς διαβάτες . 
   Στην άλλη άκρη  του πεζόδρομου  ο πλανόδιος  κιθαρίστας  κουρδίζει  την κιθάρα του , προβάρει << λάθρα >> λίγο πριν την έναρξη  του προγράμματος .  Που και πως να στριμώξεις τ όνειρο ??? Που και πως να ζυγιάσεις την πραμάτεια τους ??? 
      Γνήσια αληθινά ζωντανά στιγμιότυπα που  γεννούν αμηχανία  , και απο την άλλη  ναυλον συμπεριφορές , ναυλον  άδειες πόλεις  και  τ  αναπ(α) λιν !                 
    
                     ( Δεύτερη  γραφή )   2
                                                                                                  .....  κυρ....σαμ....
       

Δεν υπάρχουν σχόλια: